موفقیت در صنعت رستورانداری مستلزم یک تعهد کاری قوی است. به طور معمول، مدیران رستوران در هفته در حدود ۹۰ ساعت وقت برای کارشان در محیط رستوران صرف میکنند! این یعنی دو برابر ۴۴ ساعت حد مجاز کار در هفته. همین امر نشاندهنده زمانبر بودن و تعهد آور بودن کار در صنعت رستورانداری است. کار رستوران تعطیلیبردار نیست، صبح، ظهر و شب.. شما باید با جون و دل برای آن وقت بگذارید. در ادامه چند ساعتی از کار یک مدیر رستوران را با هم مرور میکنیم.
۶ صبح : رسیدن به رستوران
۶:۳۰ : از نظافت کف آشپزخانه مطمئن شوید و اگر تمیزی راضیکننده نیست دست به کار شوید!
۶:۵۵ : صورت اموال را چک کنید و اگر کم و کسری بود، بر اساس مدل کنترل هزینه رستورانتان سفارش دهید.
۷:۴۵ : برگههای سفارشات را در جا مخصوصشان قرار دهید.
۸:۰۰ : وجوه صندوقها و گاوصندوق را بررسی نمایید. در صورت لزوم وجوه نقد را به حساب بانکیتان واریز میکنید.
۹:۰۰ : کارمندان شیفت صبح وارد رستوران میشوند.
۹:۳۵ : یکی از کارکنان با خوابآلودگی وارد میشود، به او یک تذکر شفاهی میدهید.
۹:۴۵ : یکی از کارکنان با ۴۵ دقیقه تأخیر میآید. به او یک تذکر کتبی میدهید.
۱۰:۰۰ : یکی از کارکنان نیامده، با او تماس میگیرید یا بر روی پیغامگیرش پیام میگذارید.
۱۰:۱۰ : به دو نفر از پرسنل شیفت بعد از ظهر تماس میگیرید تا یکی جای فرد غایب را پر کند.
۱۰:۳۰ : جلسه توجیهی روزانهتان را با کارکنان برگزار میکنید.
۱۱:۰۰ : درب رستوران را برای پذیرایی نهار باز میکنید.
همینطور که میبینید، ظرف مدت کوتاهی مدیر رستوران باید چند اتفاق را مدیریت کند! هماهنگی کارکنانی که نیامدهاند، واریز پول به حساب و … این نشان دهنده حجم کار بالاست که بدون شک بدون برنامهریزی قبلی مدیر رستوران از پس آن بر نمیآید.
اغلب مدیران رستوران، ذهنیت قبلی نسبت به حسابداری رستورانی ندارند. باید بدانید که این مدیریت مالی فرق زیادی با سایر کسب و کارها ندارد، شما بایستی حجم سرمایهگذاری، بودجههای اجرایی و خریدهای روزانه و هفتگی، کنترل هزینه ، حقوق پرسنل و از همه مهمتر پیشبینی درآمد آشنا باشید و بطور نظامیافته حساب رستورانتان را رصد کنید و مراقب سود زیانتان باشید. اینجاست که سبک مدیریت سنتی شمارش دخل و خرج رنگ میبازد.
ریسکتان را مدیریت کنید :
حواستون به بهداشت، احترام به مشتری، کنترل مهمان ناراضی، مسمومیت و خیلی چیزهای دیگر باشد. هر کدام از مشکلاتی که از قبل به ریسک آنها فکر نکرده اید میتواند به دردسر بزرگی تبدیل شود.
کلاس رستورانتان را مشخص کنید. بین سه دستهء اقتصادی، متوسط و فنسی گروه مورد نظرتان را انتخاب کرده و به نسبت آن در مورد مکان، منو و باقی چیزها تصمیم بگیرید. غذاهایی که در منویتان ارائه می نمایید و حتی دکوری که برای رستورانتان طراحی میکنید، همه و همه به گروه سنی و کلاس رستورانتان بستگی دارد.
یک مکان مناسب برای تاسیس رستورانتان پیدا کنید. مکانی که در دسترس و در دید مردم باشد بهترین گزینه است. بهتر است از پیدا کردن مکانهایی که داخل طرح ترافیک است و یا معمولا ترافیک زیادی دارد اجتناب کنید تا اول کار توی ذوقتان نخورد!
حفظ قیمت ها در مقابل تورم !
یکی از کارهایی که رستورانداران میتوانند رکود را در کسب و کارشان کمتر کنند، قناعت در سود و افزایش حجم فروش با ثابت نگهداشتن قیمتها در شرایط تورمی است. در این زمینه رستوراندار میتواند با برنامهریزی دقیق خرید مواد اولیه، کاهش حاشیه سود رستوران، برنامهریزی شیفتی و بهینه نیروی انسانی، قیمت منو را تا زمان بیشتری ثابت نگه دارد و با این روش به مشتری بیشتری دست بیابد.